徐光伟  (教授)

徐光伟

男 教授 硕士生导师 计算机应用系

博士毕业于同济大学,硕士毕业于南京大学。2009年在美国University of Florida计算机系开展为期一年的访问研究。

主要研究方向:

大数据科学与技术(云计算与大数据处理、个性化查询与推荐、大数据存储完整性)

网络工程与计算(移动物联网与互联网、Ad Hoc网、车联网、传感网络)

网络与信息安全

讲授课程:

本科生课程:计算机网络程序设计、网络工程、IT文献检索与写作

研究生课程:移动网络与计算

近几年主持或承担的主要科研项目:

国家自然科学基金项目一项

上海市自然科学基金四项

教育部科学技术研究重点项目一项

国家重点实验室课题若干项

横向课题若干项

近几年的主要论著、专利:

[1] A rapid detection algorithm of corrupted data in cloud storage.

[2] Data verification tasks scheduling based on dynamic resource allocation in mobile big data storage.

[3] A rapid locating protocol of corrupted data for cloud data storage.

[4] An unequal clustering algorithm based on energy balance for wireless sensor networks.

[5] A generic integrity verification algorithm of version files for cloud deduplication data storage.

[6] Data Sampling Algorithms for Data Integrity Verification in Cloud.

[7] Energy-Efficient Algorithm for Assigning Verification Tasks in Cloud Storage

[8] A Content Audit Model for Validity of Service in Peer-to-Peer Networks.

[9] Two-level verification of data integrity for data storage in cloud computing.

[10] A personalized search engine research based on Bloom filter.

[11] An Audition Model based on Content Service on Ad Hoc Networks

[12] A logistics-oriented enterprises services composition model

[13] A probabilistic verification algorithm against spoofing attacks on remote data storage

[14] 基于语义扩展的多关键词可搜索加密算法